Nugget spiesjes met cranberry jam @Kyraskitchen

4 spiesjes, 15-20 minuten, bijgerecht

Als je aan nuggets denk, denk je wellicht aan fastfood maar wij bewijzen het tegendeel. Een super verantwoord, maar niet minder tongstrelend gerechtje waar je over blijft dagdromen. De soja waar deze nuggets van zijn gemaakt, zit tjokvol calcium en bevat daarnaast ook nog vele andere mineralen. Soja bevat alle essentiële aminozuren wat het een bijzonder compleet eiwit maakt. Dat maakt soja een heel goed alternatief voor de dierlijke eiwitten uit bijvoorbeeld vlees of een glaasje melk. De groenten aan dit spiesje geven je nog een extra boost van vitaminen en mineralen. Plant power!

Recept afdrukken
Bereidingswijze
Verwarm (plantaardige) boter in een koekenpan. Voeg de Nuggets toe en bak ongeveer 2 minuten aan elke kant, tot goudgeel. Plaats ze op een bord om af te koelen. Maak de spruitjes schoon door de lelijke buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd ze door midden. Plaats de spruitjes in een kom en besprenkel met ahornsiroop en wat zeezout. Snijd de ui in dunne ringen. Maak de koekenpan schoon en verwarm nogmaals wat (plantaardige) boter. Bak de spruitjes op de snijkant, samen met de ui ringen, tot halfgaar. Draai de spruitjes om en doe het vuur uit. De warmte van de pan zal ze verder garen. Snijd ondertussen de appel in dunne schijfjes. Snijd de Nuggets diagonaal door midden. Rijg de spiesjes door halve spruitjes, ui ringen, halve Nuggets en appel (+ optioneel een blaadje rozemarijn) drie keer af te wisselen. Rijg alle vier de spiesjes. Plaats cranberry jam in een bakje en de spiesjes op een bord. Serveer, eventueel met een extra takje rozemarijn als decoratie.

TIP: mocht je de spiesjes vooruit maken en later serveren, sprenkel dan een beetje citroensap over de appelschijfjes. Dit zorgt ervoor dat ze niet oxideren en bruin worden.
Ingrediënten
1 bakje ProLaTerre Vegan nuggets
12 spruitjes, of 125 gram
1 kleine rode ui
(Plantaardige) boter
½ granny smith appel
Ahornsiroop
Zeezout
Cranberry jam
Optioneel: takje verse rozemarijn

Ook nodig: saté prikkers