Zeewier Burger met bloemkool en auberginepuree

4 personen, 20 minuten, lunch- of hoofdgerecht

Voor een burger met spannende ingrediënten en combinaties ben je bij ons aan het goede adres.
See for yourself en do try this at home!

 

 

Recept afdrukken
Bereidingswijze
Omdat alle ingrediënten een andere bereidingstijd hebben, bak je ze apart. Een beetje slimme chef kan meerdere pannen te gelijk op het vuur hebben ;)

Snijd kleine roosjes van de bloemkool en bak deze tot ze mooi geroosterd zijn met wat olijfolie en zout. Het is totaal niet erg als deze hier en daar wat bruin en misschien wel net een tikkie zwart zijn. Dit komt de smaak ten goede! Schil de aubergine en snijd in blokjes. Doe deze in een steelpan met olijfolie, de miso, tamari en knoflookpoeder. Blijf af en toe roeren tot deze compleet gaar is en blend het geheel daarna fijn in de keukenmachine tot auberginepuree. Snijd plakjes van de paddestoelen en bak ook deze met wat zout en olie in de pan.

Rooster de pijnboompitten. Sla met een houten lepel de pitjes uit de granaatappel en vang ze op in een schaal. Bak de Zeewier Burgers volgens aanwijzingen op de verpakking

Pak de broodjes en smeer eerst wat aubergine puree op de onderste helft. Daarna leg je er wat rucola op en de bloemkoolroosjes. En de Zeewier Burger natuurlijk. Vervolgens pak je de bovenkant van het broodje en hier smeer je een eetlepel tahin op en de granaatappelpitjes, paddestoelen en pijnboompitten. Broodje dichtmaken en eetsmakelijk!
Ingrediënten
1 kleine bloemkool
1 aubergine
2 el miso pasta
scheutje tamari
mespuntje knoflookpoeder
handje rucola
handje pijnboompitten
1 granaatappel
handje kastanje champignons
2 schaaltjes ProLaTerre Zeewierburger
4 vegan (hamburger)broodjes
Sesampasta (tahin)